15.9.2021 22:28
Kisa-Eagles U15

Kotkat Kannonkoskella

U12 matkasi 10.-12.9. Kannonkosken Piispalan TRUE-turnaukseen ottamaan mittaa lähinnä pohjoisemmasta Suomesta saapuneista vastustajistaan. Menomatkalla nautittiin runsas lounas Keljonkankaalla ja Piispalan upeisiin puitteisiin saapuikin kylläinen kotkalauma. Matka oli monin tavoin elämyksellinen ja Piispala paikkana upea - tarjolla oli aktiviteettia kiekon lisäksi mm. frisbeegolfin, kylpylän sekä keilauksen ja rantasaunan muodossa makkaranpaistoineen.

Itse pelit sujuivat mallikkaasti ja kotkat nappasivat perjantaina makean voiton Tunturi-Kiekosta (Inari) maalein 15-0. Liito jatkui lauantaiaamuna, kun vastaan asettunut Warkis/PiPS/LeKi kaatui maalein 9-1. Vastustaja pääsi iskemään kavennusmaalin viimeisellä sekunnilla. Lauantai-illan toisessa ottelussa olikin sitten tiukempaa. Torniosta matkannut TIHC oli lopulta parempi maalein 5-4.

Sunnuntaina edellisillan tappio oli nollattu ja kotkat onnistuivat vääntämään värikkäiden vaiheiden jälkeen voiton vastaan asettuneesta Ahmat/K-Oulu V -joukkueesta maalein 1-2. Yksinkertaisen sarjan loppunäytöksenä voitettiin Ahmat/K-Oulu O vielä maalein 7-3. Turnausjärjestäjän laatimien ( kieltämättä hieman erikoisten) sääntöjen mukaan tasapisteisiin päätyneiden Ahmojen ja Kotkien sijoitus ratkaistiin lohkon maalieron eikä keskinäisen ottelun perusteella. Kisa-Eagles jäi neljä maalia huonomman maalieron myötä turnauksen kakkossijalle. Tunturi-Kiekkoa luvuin 24-2 kurmuuttanut Ahmat vei turnauksen ykkössijan.

Turnaus oli "katkerasta" lopputuloksesta huolimatta erittäin onnistunut ja todisti, että ainakin AA+ -luokan karkeloissa joukkueen suorituskyky riittää hyvin. Tekemistä toki riittää. Kotkien Väinö Savolainen jakoi turnauksen pistepörssin voiton Ahmojen Nooa Poutiaisen kanssa 17 tehopisteellä. Mainittakoon sekin, että turnauksen neljän parhaan maalivahdin joukossa oli kotkien maalivahtiosaston kaikki kolme veskaria (Huhtakallio, Kaskelma ja Suvela). Jokaisen torjuntaprosentit oli yli 90%.

Kaiken kaikkiaan hieno reissu!